Borgerlig ceremoni

Hvis afdøde ikke var medlem af Folkekirken, kan bedemanden hjælpe med at arrangere og gennemføre en borgerlig ceremoni uden præst.

Sådan foregår en borgerlig ceremoni

En borgerlig ceremoni kan foregå for eksempel fra et kapel, fra et forsamlingshus eller i private rammer. Det er helt op til jer, så længe alt foregår anstændigt og værdigt.

Vi anbefaler at udpege en koordinator, som kan stå for at arrangere og lede afskedsceremonien. Vi er som bedemænd uddannet til det, men det kan også være, at en anden, som familien har tillid til, vil gennemføre en smuk højtidelighed.

Den borgerlige ceremoni har ikke på forhånd en fast ramme, som man kender den fra kirken eller andre religiøse samfund. I en samtale med bedemanden kan I aftale, hvor kisten skal stå, hvem der skal holde tale, hvilke sange I ønsker at synge, om der skal være musikindslag og i det hele taget, hvordan I bedst holder mindeceremonien i afdødes ånd.

Lad Houkjær Begravelse være koordinator for jeres ceremoni

Vi kan stå for tale, musik og sang

Vi har i Houkjær Begravelse stor erfaring med både at være koordinator og at holde tale, hvis ingen i familien magter den opgave på dagen.

Vi har også et kartotek af dygtige musikere og sangere, så vi kan hjælpe med at finde præcis den musikledsagelse eller det musikindslag, som kan gøre afskedsceremonien ekstra smuk og dermed ære afdødes minde bedst muligt.

Du er altid velkommen til at kontakte os, før det måtte bliver aktuelt. Du kan på den måde selv være med til at udtænke ideerne og indskrive planen i den digitale Min sidste Vilje, inden dødsfaldet. På den måde hjælper du også dine kære med at tage afsked i din ånd.

Vi giver tilbage til naturen

For hver kiste vi leverer, plantes et træ

Vi har doneret 1.000 træer til Folkeskove i Danmark gennem Growing Trees Network.
Folkeskove bidrager til sikring af rent drikkevand, øger biodiversitet og mere oplagring af CO2.

Ligeledes planter vores leverandør af kister, Tommerup Heilskov, et nyt træ for hver kiste de leverer til os.
Vi har fokus på bæredygtighed

Vælg en bæredygtig begravelse

Fokus på bæredygtighed

Houkjær Begravelse tager bæredygtighed alvorligt

Miljøvenlig kiste

Saga

Kisten er fremstillet af papirfibre. Sokkel og kantlister er af hurtigvoksende piletræ. Polstret med hør både i låg og underkiste. Pude og dyne er også i hør.
kr. 2.700,-

tilvalg til grundprisen

Miljøvenlig kiste

Saga

Kisten er fremstillet af papirfibre.
Sokkel og kantlister er af piletræ.
Polstret med hør både i låg og underkiste.
Pude og dyne er også i hør.

fra  8.595,-
Bionedbrydelig urne

Beyond Life

Urnen er fremstillet af støbepap, cellulose og kartoffelstivelse og er derfor bionedbrydelig. Med urnen følger en frøkapsel, som du kan plante i din have.

fra  1.295,-