Houkjær Begravelse har
fokus på bæredygtighed

Gennem forskellige tilvalg kan man reducere miljøpåvirkningen i forbindelse med en begravelse eller bisættelse

Med omtanke for natur og miljø

Pårørende kan i kraft af sine valg yderligere være med til at reducere miljøpåvirkningen.

Lokaler og lagre
Houkjær Begravelse køber kun vedvarende strøm. I alle forretningslokaler, garager og lagre er lys, kølerum og varme kun tændt, hvor det er nødvendigt.
Kister og urner

Udvalget af miljøvenlige kister og urner er bredt, såsom Nordisk Fyr, Nordic RO-kisterne og Beyond Life urnen. Polstringen med puder og dyner er bæredygtig i stadig flere modeller.

El-drevne rustvogne
Flåden af rustvogne fornyes løbende til hybridmodeller, og de kører samlet set længere og længere på el.
Papirløse arbejdsgange
Både bedemænd og bogholderi arbejder digitalt og altså papirløst. En vifte af brochurer til pårørende er i dag samlet i én. Al information kan også hentes online.
Growing Trees Network

Vi sikrer nye træer i danske folkeskove. Dette sker i samarbejde med vores leverandør og organisationen ”Growing Trees Network”

NATUR DONOR støtte

Som NATUR DONOR støtter vi Danmarks Naturfredningsforenings indsats for at beskytte plante- og dyrelivet samt drikkevandet

Bæredygtig pensionsopsparing
Vores valg af pensionsselskab har været betinget af dets bæredygtige investeringer

Nordisk Fyr og Nordic RO

Produceret med et lavt CO2-aftryk og med bionedbrydelig polstring for at sikre miljøvenlighed gennem hele produktets livscyklus, hvilket gør kisterne både ansvarlige og æstetisk tiltalende. Nordisk Fyr er fremstillet af bæredygtigt skandinavisk fyrretræ og Nordic RO er fremstillet af ask.

Nordisk Fyr

Nordic RO

Beyond Life urne

Beyond Life bruger altid certificerede bæredygtige og nedbrydelige materialer til alle urnerne. Selve urnen er lokalt produceret og lavet af PaperFoam, et meget miljøvenligt og nedbrydeligt materiale, hvor hovedingredienserne er kartoffelstivelse og træfibre. PaperFoam er et af de mest bæredygtige materialer – og produktionen er energieffektiv med et lavt vandforbrug.

Med urnen følger en frøkapsel formet som et blad, som du kan tage af, inden urnen sættes i jorden eller asken spredes over havet.
Du kan derefter lægge kapslen i en potte eller i jorden og snart se blomster og et Rubini-træ skyde op. En påmindelse om din kære og om naturens cirkulære kraft.

Vi giver tilbage til naturen

Vi sikrer nye træer i danske folkeskove

Vi har doneret 1.000 træer til Folkeskove i Danmark gennem Growing Trees Network.
Folkeskove bidrager til sikring af rent drikkevand, øger biodiversitet og mere oplagring af CO2.

Vores leverandør af kister, Tommerup Heilskov, støtter også skovplantning i Danske Folkeskove.

Vi har fokus på bæredygtighed.

Vælg en bæredygtig begravelse

Fokus på bæredygtighed

Houkjær Begravelse tager bæredygtighed alvorligt

Miljøvenlig kiste

Nordisk Fyr

Produceret med et lavt CO2-aftryk, fremstillet af bæredygtigt skandinavisk fyrretræ. Med bionedbrydelig polstring for at sikre miljøvenlighed gennem hele produktets livscyklus, hvilket gør valget både ansvarligt og æstetisk tiltalende.
kr. 2.700,-

tilvalg til grundprisen